Nech sa páči

Myslím si, že som medzi ľuďmi veľmi obľúbený. 771 priateľov... To nie je len tak. Skúste si predstaviť, že by som organizoval zraz pre svojich 771 priateľov, to by som mal problém ich všetkých pomestiť na jedno miesto. Kam by som ich dal? Koncertná sála? Dom kultúry? Možno aj štadión. No nič, budem musieť zistiť kapacitu.

Toto sú presne dôvody, prečo nenávidím narodeninové oslavy. To nejde len tak pozvať 771 ľudí, to sa ťažko hľadá miesto a ešte ťažšie sa pripravujú chlebíčky. Ale skúste takému davu vysvetliť, prečo je niekto pozvaný a niekto nie. To by mohlo vyvolať veľmi vyhrotené emócie. Aj vzhľadom na to, aký som obľúbený… Nie, žiadne oslavy, nebudem provokovať. Aj keď sa to nezdá, tak popularita je ťažké bremeno.

Aby som nepreháňal, tak nepoznám sa so všetkými svojimi 771 priateľmi až tak dobre. S niektorými sa poznám len z videnia, s niektorými vôbec. Ale keď už sme priatelia na Facebooku, tak už to asi niečo znamená, nemyslíte si?

O to viac ma teší, keď sú medzi mojimi 771 priateľmi významní ľudia z kultúry, politiky, umenia a verejného života. Dodáva mi to pocit, že asi aj ja za niečo stojím, keď sa takíto ľudia so mnou kamarátia. A o to viac ma poteší, keď sa im niečo na mojom Facebooku páči. Tak to musí byť niečo veľmi hodnotné.

Ale celkovo sa teším zo svojich 771 priateľov. Majú ma radi a úprimne sa tešia z mojich aktivít. Páči sa im, keď cestujem. Páči sa im, keď si dám chutný obed. Páči sa im, keď sa mi darí v práci.No už by som si mohol nájsť nejaký vzťah. Som si totiž istý, že to by sa im páčilo tiež. Som dojatý z toho, aké je to pekné, keď zo mňa majú priatelia úprimnú radosť!

Aj ja sa snažím podporovať svojich 771 priateľov. Teda nie všetkých, lebo treba uznať, že niektorí sa chvália pičovinami a to sa im veľmi nepáči. Ale nedávam im to najavo, lebo som ich priateľ. Ale ak sa niekomu podarí niečo pekné uvariť, nakresliť alebo porodiť, viem to oceniť a mám z toho úprimnú radosť.

No nie je to krásne, ako sa navzájom podporujeme? Asi by som mal začať riešiť ten štadión.

TROSKA: ON


Žiadne komentáre: